5 maj 2022
19:00

Åsebro IF

Referat: Bengtsfors IF - Åsebro IF

Matchen mot Åsebro blev som väntat jämn. Det var inte mycket målchanser som skapades av lagen. Vi har ett spelövertag i första halvleken och Åsebro har några farliga omställningar, vi skapar en del lägen men Åsebros målvakt står i vägen. I den andra halvleken börjar vi åter med ett bollinnehav i den 52 minuten vinner Åsebro en utspark från oss och med dubbla volley träffar, där sista tjej på bollen Emilia Karlsson, hittar bollen in via stolpen och 0-1 till Åsebro, känns som det kommer lite snöpligt. Nu blir det Åsebro som trycker på och vinner fler dueller, i den 68 minuten vinner Åsebro bollen högt på egen planhalva och spelar fri Josefin Tisell ( vald till matchens lirare i Åsebro) som sätter bollen säker i borte hörnet 0-2. Innan vi får tag i spelet så får Åsebro ett friläge som Emma i målet räddar snyggt och håller oss kvar i matchen. Detta ger oss energi och vi börjar att ta över spelet mer och mer. I den 89 minuten så får vi äntligen in bollen i mål efter ett skolboks anfall där vi spelar genom alla spelytor och avnändeross av alla lagdelar, till slut hamnar bollen hos Alva Ömnehag på högerkanten som hittar Hanna Utter mellan Åsebros mittbackar, Hanna tar ner bollen och sätter den distinkt i mål. Tyvärr kommer målet lite för sent för att vi ska kunna komma ikapp. Vi jobbar matchen igenom och ger oss aldrig. Till matchenslirare i Bengtsfors valdes Lina Olsson som gör en stabil match.
Vi gnuggar vidare nästa match spelas mot Eds FF U söndagen den 22 maj på Bergslätts IP kl 16.00. Den dagen är det även föreningsdag på LÅngevi som börjar kl 11.00 med diverse aktiviteter, hoppborg, speedshooting och matcher med ungdomslagen.